Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Glucosesensors bieden diabetespatiënten meer levenskwaliteit

Een goed sensorsysteem om bloedsuikerwaarden te monitoren kan de levenskwaliteit van patiënten met diabetes type 1 aanzienlijk verbeteren. Dat blijkt uit een studie door verschillende Belgische ziekenhuizen en universiteiten. Zo'n systeem biedt meer comfort en maakt een betere opvolging van de bloedglucosewaarden mogelijk, waardoor er minder complicaties optreden. In UZ Leuven en het Universitair Kinderziekenhuis Fabiola deelden patiënten met diabetes type 1 en zorgverleners hun ervaringen met minister van Volksgezondheid Maggie De Block.

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

Waarom handen wassen tot minder ziektes leidt

De meeste ziektes veroorzaakt door bacteriën of virussen worden verspreid via de handen. Deze besmettelijke ziektes tonen het belang aan van goed gewassen handen. Je komt in contact met bacteriën en virussen via deurknoppen, toiletten, winkelwagens en in vele andere situaties. Hoe en wanneer moet je jouw handen wassen? Lees in dit artikel wat jij kan doen om ziektes te voorkomen.

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker: laat je screenen! 

Borstkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij Belgische vrouwen. Dagelijks worden 29 vrouwen gediagnosticeerd met borstkanker. Als het in een vroeg stadium wordt ontdekt, is de overlevingskans na vijf jaar 99%. 

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Wat is constipatie?

Wat is constipatie?

Constipatie (in de volksmond ook wel ‘verstopping’ genoemd) wordt gedefinieerd als het hebben van een harde, droge stoelgang. Je bent geconstipeerd als je regelmatig meer dan drie dagen geen ontlasting hebt. 

Wat is psoriasis?

Wat is psoriasis?

Psoriasis is een chronische huidaandoening die huidcellen snel opbouwt. Een opeenhoping van deze cellen leidt tot schilfers op het huidoppervlak. Psoriasis wordt gekenmerkt door witachtige, zilveren plekken. Ze zijn vaak ontstoken en rood, en soms zullen ze barsten en zelfs bloeden.

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan: een natuurlijk slaapmiddel

Valeriaan is heel gekend als een plant die ervoor kan zorgen dat je een goede nachtrust geniet. Deze plant heeft kalmerende eigenschappen die tegen de stress helpen. Het effect is dubbel: kalmerend en slaapwekkend.

Wat is ijzertekort of anemie?

Wat is ijzertekort of anemie?

IJzertekort is de meest voorkomende vorm van bloedarmoede (anemie) en betekent dat je rode bloedcellen te weinig hemoglobine bevatten. Hemoglobine is het eiwit dat zorgt voor het transport van zuurstof naar weefsels en organen.

Winterzon en UV-bescherming

Winterzon en UV-bescherming

Wanneer het warm is, bikini's en zwemshorts de meest gedragen kleding zijn en de zon laat ondergaat, twijfelen weinigen aan het belang van zonnebescherming. Maar, hoe zit dat nu precies tijdens de wintermaanden? We leggen de focus op UV-bescherming in de winter.

Thuisgezondheidszorg

Thuisgezondheidszorg

Ziek zijn of ouder worden gaat vaak gepaard met allerlei kwaaltjes. Denk bijvoorbeeld maar aan de revalidatie na een operatie. Een mobiliteitshulpmiddel kan hiervoor de geknipte oplossing zijn. 

Bruiner worden zonder de zon

Bruiner worden zonder de zon

Heb je graag een gebruinde huid? Er zijn andere mogelijkheden dan urenlang in de zon liggen. Maar hoe krijg je een gezond en natuurlijk bruin kleurtje, tijdens de zomer en winter? Lees hier onze do's en don'ts!

Immuniteit

Immuniteit

De beste verdediging tegen griep, keelonsteking,…is ze te voorkomen. Om je immuunsysteem te boosten zijn er enkele natuurlijke oplossingen.

Pagina's